Az életben vannak vissza nem térő alkalmak, amiket az ember, ha nem használ ki, akkor többé soha nem lesz rá lehetősége. Sajnos az ilyen lehetőségekre a legtöbben csak túl későn döbbennek rá, amikor már rég elszalasztották azokat. Nagyon sok ember él azon a vidéken, ahol a Hungária pezsgő készül, azonban csak néhányuknak esik le a tantusz, hogy miként lehetne kihasználni annak a helynek az adottságait.
Ugyanis köztudott, hogy annak az alapbornak, ami a Hungária pezsgő alapanyagát képezi, különlegesnek kell lennie, ami leginkább a nagyobb savtartalmú szőlőnek tudható be. Csakhogy a szőlőnek akkor lesz nagyobb a savtartalma, ha a talaj, amiben megterem meszes, az éghajlat pedig kissé hűvösebb, így később érik be.
Ezek a tényezők vannak jelen a franciaországi Champagne vidékén is, ahol Dom Perignon egykor kialakította a bornak a buborékos változatát, a pezsgőt, amit mind a mai napig kivételes italnak tartanak. A Hungária pezsgő néhány változatával kiemelkedik a buborékos nedűk közül, magyar és világviszonylatban egyaránt.