A hal nagyon egészséges termék. Ezért a halételek feltétlenül szerepelnek a gyermekek és diétázók étrendjében, szinte minden étteremben megtalálhatóak és természetesen a szakácskönyvekben is rengeteg folyami, tengeri halon alapuló receptet találhatunk.
Amíg a frissen főzött hal hasznosságát senki sem vitatja, a hering konzerv tekintetében vannak bizonyos kételyek. Annak érdekében, hogy ezek hosszú ideig tárolhatóak legyenek, a nyersanyagot hosszantartó hőkezelésnek vetik alá, így a tápanyagok bizonyos százaléka elvész.
Meg kell érteni azonban, hogy a hering konzerv még ezzel a kezeléssel együtt is sok hasznos összetevőt megtart, így a kiváló íz mellett, a szervezetnek is biztosítja a szükséges előnyöket.
Néhány érdekes tény, ami megerősíti a halkonzervek előnyét, hogy az Omega-3 zsírsavak mennyisége nagyobb azokban a termékekben, amelyek nem olajban, hanem a saját levükben vannak. Ilyen például a tonhal, a szardínia, a makréla és a hering. Válassza tehát a hering konzervet, ha a legtöbbet szeretné kihozni a haltermékekből!