OtthonSzolgáltatásHonlapszerkesztés – készítsük el saját weboldalunkat!

Honlapszerkesztés – készítsük el saját weboldalunkat!

Honlapszerkesztés

Ha szeretnénk online jelen lenni, szükségünk van egy honlapra. Egy jól elkészített weboldal nem csak azért fontos, mert az online jelenlétünk alapja, hanem azért is, mert a potenciális ügyfeleinknek megmutathatjuk, hogy milyen szolgáltatásokat vagy termékeket kínálunk. Ahhoz azonban, hogy egy hatékony és professzionális honlapot hozzunk létre, szükségünk van a honlapszerkesztés alapjainak megértésére.

A honlapszerkesztés alapjai

A honlapszerkesztés alapjai megértése az első lépés a hatékony honlap elkészítéséhez. A honlapunk készítésekor figyelembe kell vennünk a következőket:

 1. Célunk és célközönségünk meghatározása:
  A honlapszerkesztés első és szinte legfontosabb lépése, hogy tisztában legyünk azzal, hogy miért szeretnénk honlapot készíteni, és kiknek szánjuk. Ez segít abban, hogy kiválasszuk a megfelelő témát, design-t és funkciókat.
 2. A tartalom tervezése:
  A honlapunk tartalmának megtervezése és összeállítása fontos lépés a honlapszerkesztés folyamatában. A tartalomnak összhangban kell lennie a honlap céljával és célközönségével. A tartalom mellett a képek és videók is fontosak, hiszen ezekkel tudjuk megragadni a látogatók figyelmét.
 3. Design és felhasználói élmény:
  A honlapunk kinézete és felépítése nagyon fontos, hiszen ez határozza meg, hogy a látogatók mennyire szeretnének rajta időt tölteni. Ahonlapszerkesztésnél design mellett a felhasználói élményt is figyelembe kell vennünk, azaz azt, hogy a látogatók könnyen megtalálják az információkat, amelyekre szükségük van.
 4. Responszív design:
  A responszív design nagyon fontos, hiszen a mai világban a látogatók nagy része mobil eszközökről böngészik az internetet. A responszív design lehetővé teszi, hogy a honlapunk a különböző eszközökön (asztali számítógép, laptop, tablet, mobiltelefon) is jól nézzen ki és jól működjön.

Honlapszerkesztés lépésről lépés

Ha már tisztában vagyunk a honlapszerkesztés alapjaival, akkor érdemes átgondolni, hogyan is álljunk neki a honlapunk elkészítésének. Az alábbiakban lépésről lépésre mutatjuk be, hogyan érdemes elindulni:

 1. Válasszuk ki a megfelelő CMS-t:
  A CMS, vagyis a tartalomkezelő rendszer az, amely segítségével könnyedén létrehozhatjuk és karbantarthatjuk a honlapunkat. Ma már számos CMS rendszer közül lehet választani, például a WordPress, Joomla vagy Drupal.
 2. Válasszunk egy sablont:
  A sablonok olyan kész dizájnelemek, amelyek segítségével gyorsabban és egyszerűbben elkészíthetjük a honlapunkat. Érdemes olyan sablont választani, amely megfelel az igényeinknek, és könnyen testre szabható.
 3. Határozzuk meg a tartalmat:
  A honlapunk tartalmának meghatározása és összeállítása a következő lépés. Fontos, hogy a tartalom összhangban legyen a honlap céljával és célközönségével, és könnyen érthető legyen.
 4. Helyezzük el a tartalmat és design-elemeket:
  Az előző lépésben meghatározott tartalmat és design-elemeket elhelyezhetjük a honlapunkon. Ügyeljünk arra, hogy az elrendezés logikus legyen, és könnyen áttekinthető legyen.
 5. Teszteljük a honlapot:
  Miután elkészültünk a honlapunkkal, érdemes alaposan átnézni és kipróbálni az összes funkciót. Ha minden rendben van, akkor publikálhatjuk a honlapot.

Honlapszerkesztés tippek

A honlapszerkesztés során érdemes figyelembe venni néhány hasznos tippet is, amelyek segítségével még hatékonyabb és vonzóbb honlapot készíthetünk:

 • Készítsünk vonzó címeket és alcímeket:
  Az olvasók figyelmét könnyen meg lehet fogni a vonzó címekkel és alcímekkel.
 • Használjunk magas minőségű képeket és videókat:
  A magas minőségű képek és videók segítségével vonzóbbá és érdekesebbé tehetjük a honlapunkat.
 • Legyen egyszerű a navigáció:
  A honlapunkon könnyen kell tudni navigálni, hogy a látogatók megtalálják azokat az információkat, amelyekre szükségük van.
 • Legyen reszponzív a honlap:
  A reszponzív designnek köszönhetően a honlapunk jól fog kinézni és jól fog működni mindenféle készüléken, így az asztali számítógépektől kezdve a mobiltelefonokig.
 • Érthető legyen a tartalom:
  A honlapunkon található tartalomnak egyszerűen érthetőnek és könnyen olvashatónak kell lennie. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl bonyolult vagy nehézkes az olvasása.
 • Használjunk megfelelő színeket:
  A színek fontos szerepet játszanak a honlapunk vonzerejében. Használjunk olyan színeket, amelyek megfelelnek a márka és a célközönségünk stílusának.
 • Figyeljünk a honlap sebességére:
  A honlapunk sebessége nagyon fontos, hiszen a lassú honlapok riasztóak lehetnek a látogatók számára. Használjunk olyan képeket és videókat, amelyek nem lassítják le a honlapunkat.

Mit kell tudni a domain névről?

A domain név az interneten való jelenlét egyik alapvető építőeleme. Minden weboldal, amelyet felkeresünk, rendelkezik valamilyen névvel. Ez lehet egy webáruház, egy blog, vagy egy vállalati weboldal. A név megkönnyíti az emberek számára, hogy megtalálják azokat az oldalakat, amelyeket keresnek, és lehetővé teszi a weboldalak egyszerű hivatkozását és megosztását. Ezért rendkívül fontos, hogy megfelelően válasszuk ki a saját domain nevünket, és jól megértsük annak jelentőségét.

A Domain Név megmagyarázva

A domain név az interneten azonosítja azokat az oldalakat, amelyeket meg akarunk látogatni. Ez a név a weboldal címének egy részét képezi, amelyet a böngészőben írunk be az oldal megnyitásához. A nevek általában az első részükben tartalmazzák a weboldal nevét, amely után egy pont és egy meghatározott végződés következik (például .com, .hu stb.). Az utolsó részt a TLD (Top LevelDomain) vagy a domain végződés képviseli, amely az oldal típusától függően eltérő lehet. Az .hu például Magyarország, míg a .com általában egy nemzetközi üzleti oldalakon található.

A  jelentősége

A domain név fontos az online jelenlétünk szempontjából, mert az a weboldalunk azonosítója, amelyen keresztül az emberek megtalálnak minket. A nevünk megfelelő megválasztása hatással lehet a látogatóink számára, az oldalunk megbízhatóságára és az online jelenlétünk eredményességére. A megfelelő név kiválasztása segíthet a weboldalunk könnyebb megtalálásában, emellett pedig értékesebbnek tűnhet az emberek számára.

Hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

A megfelelő domain név kiválasztása az online jelenlétünk szempontjából kulcsfontosságú. Itt van néhány lépés, amelyeket érdemes követni:

 1. Azonosítsd a weboldalad célközönségét:
  Mielőtt kiválasztanád a neved, érdemes átgondolni, hogy kiket szeretnél elérni az oldaladon keresztül. Az oldalad célközönsége hatással lehet a nevedre, mert az emberek az oldal nevét és a domain nevet összekapcsolják. Például, ha egy kozmetikai termékeket árusító webáruházról van szó, akkor érdemes olyan nevet választani, amely összhangban van az árucikkekkel.
 2. Legyen egyszerű:
  A névnek egyszerűnek kell lennie, hogy könnyen megjegyezhető legyen az emberek számára. Az egyszerűbb nevek általában könnyebben megjegyezhetők, emellett pedig könnyebben be lehet írni a böngészőbe is.
 3. Keress olyat, amely még nem foglalt:
  Az első lépés a kiválasztás során az, hogy megnézzük, hogy a kiválasztott név még elérhető-e. Érdemes olyan domain neveket keresni, amelyek még nem foglaltak. Az online regisztrátorok segítenek a domain név rendelkezésre állásának ellenőrzésében.
 4. Válassz megfelelő TLD-t:
  Az TLD vagy domain végződés kiválasztása az oldal típusától függően eltérhet. Az .hu például Magyarországon elérhető oldalakon található, míg az .com általában nemzetközi üzleti weboldalakon szerepel.
 5. Ne legyen túl hosszú:
  A hosszú domain nevek nehézkesek lehetnek a beírás során, és nehezen megjegyezhetők is az emberek számára. A rövidebb nevek egyszerűbbek és általában jobban megjegyezhetők.

Hogyan regisztráljunk?

Miután kiválasztottad a megfelelő nevet, a következő lépés a regisztráció. Az online regisztrátorok lehetővé teszik a név regisztrációját, amelyet évente meg kell újítani. Az alábbi lépések segítenek a regisztrálásában:

 1. Válassz egy domainregisztrátort:
  Számos online regisztrátor létezik, amelyek lehetővé teszik a nevek regisztrálását. Fontos, hogy megbízható és megbízható szolgáltatót válassz, amely megfelelő támogatást és segítséget nyújt az esetleges problémák megoldásához.
 2. Ellenőrizd a domain neved rendelkezésre állását:
  Az online domainregisztrátorok lehetővé teszik, hogy ellenőrizd, hogy a választott név még elérhető-e vagy sem. Ha a választott név már foglalt, akkor próbálj meg olyan változatot választani, amely még rendelkezésre áll.
 3. Válaszd ki a TLD-t:
  A választott TLD az oldal típusától függően változhat. A .hu például Magyarországon regisztrált weboldalakon szerepel.
 4. Regisztrálj a domain névre:
  A domain regisztrációja általában egyszerű folyamat. Az online regisztrátorok lehetővé teszik, hogy a nevedet rögzítsd, és megadja azokat az információkat, amelyek a domain regisztrációjához szükségesek. A regisztráció során meg kell adnod a nevedet, címedet, e-mail címedet és fizetési információidat.
 5. Fizess az új domain nevéért:
  Az új domain név regisztrálása általában évente történik, és az árak változóak lehetnek az online regisztrátoroktól függően. Az árak általában az elérhetőség, a TLD és a domain név hosszúsága alapján változnak.

A Domain Név használatának előnyei

A megfelelő domain név kiválasztása és használata számos előnnyel járhat az online jelenlétünk szempontjából:

 1. Megkönnyíti az emberek számára, hogy megtaláljanak minket az interneten:
  A név segít az embereknek abban, hogy megtalálják az oldalunkat az interneten. A megfelelően választott domain név könnyen megjegyezhető és könnyen beírható a böngészőbe, így az emberek számára könnyebb megtalálni az oldalunkat.
 2. Növeli az oldal megbízhatóságát:
  A megfelelően választott név segíthet az oldal megbízhatóságának növelésében. Az egyszerű, rövid és emlékezetes domain nevek általában megbízhatóbbak, és az emberek számára értékesebbnek tűnnek.
 3. Egyszerűbb hivatkozások és megosztások:
  A domain név segíti az egyszerűbb hivatkozásokat és megosztásokat az interneten. Az emberek általában a nevet használják, hogy hivatkozzanak vagy megosszanak egy oldalt, és az egyszerű, könnyen megjegyezhető nevek nagyobb valószínűséggel kerülnek megosztásra.
 4. Hatékonyabb online marketing:
  A megfelelően választott domain név hatékonyabb online marketinget tesz lehetővé. Az egyszerű, könnyen megjegyezhető nevek könnyen beépíthetők az online hirdetésekbe, a közösségi média posztokba, és más online marketing eszközökbe.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás