Gluténmentes étrend esetén, szénhidrátcsökkentett diétában vagy fogyókúra idején, az ételek sűrítése nem javallott glutént tartalmazó lisztek, keményítő vagy zselésítő szerek használatával.
Ezeket remekül helyettesíti a természetes konjac liszt, ami a Glükommanán növény gyökeréből készül. Ez egy íztelen lisztféle nagyszerű rostforrás, ideális kötőanyag, kiválóan alkalmazható főzelékek, krémlevesek, shake-ek, joghurtok és desszertek krémjének gyors sűrítéséhez. Duzzadó rostként jelentős szerepe van a jóllakottságérzés növelésében, így a fogyókúrák hatékony kelléke, de a ketogén diétázók is nyugodtan használhatják, mivel szénhidrátmentes. Rendkívül erős zselésítő hatással rendelkezik, így nagyon csekély mennyiség elegendő belőle.
Magliszthez hozzáadva, például mandulalisztes vagy kókuszlisztes sütemények készítésénél javítja a tészta állagát, rugalmassá, gyúrhatóvá, nyújthatóvá teszi A konjac liszt vegán tojáshelyettesítőként is felhasználható, 1 teáskanálnyi elkeverve 5 teáskanál hideg vízzel 1 tojás pótlásához elegendő.