A paradicsom hazánkban igen fontos helyet foglal el egy pörkölt vagy egy saláta elkészítése során. Ám igazán furcsa belegondolni, hogy nagyon sok országban az ízletes zöldségre gyomnövényként vagy dísznövényként tekintettek. A zöldséglevek, amelyek paradicsommal kiegészülve készülnek, számos egészségügyi problémát képesek orvosolni. Előnyös tulajdonságai közé tartozik, hogy kellemes aromával rendelkezik, illetve tele van C-, A- és K-vitaminnal is. Ezen kívül, rákellenes és szívvédő likopint tartalmaz.
A paradicsomban megtalálható nagyobb mennyiségű likopin nyújtja az élénkpiros színt. Ezen felül, a speciális antioxidáns egy olyan stabil kémiai vegyületnek számít, ami a főzés hatására sem bomlik le. A likopin védi a szervezetet és óv a szabadgyökök károsító hatásai ellen. Segít megelőzni a rákos betegségeket és ellenállóvá teszi az immunrendszert a különféle érrendszeri problémákkal szemben. A tartósítószert nem tartalmazó egészséges zöldséglevek a spajzoldbe.hu oldalról is megrendelhetőek különböző kiszerelésben.